casaNoastra

PENSIUNEA CASA NOASTRĂ, clasificată de Ministerul Turismului încă din anul 2000, a fost printre primele unități de cazare apărute pe Valea Arieșului.

Pensiunea noastră este situată în ARIEȘENI, sat Izlaz, județul Alba, între centrul comunei și partia  de schi Vârtop cu acces direct din DN 75, la o altitudine de 950m, amplasată în mijlocul naturii și înconjurată de munți și brazi, iar Arieșul traversează curtea pensiunii.

Grădina spațioasă de aproximativ 4000 mp, cele două terase din lemn și balcoanele pline cu flori creează o ambianță placută. Arhitectura cu specific montan, care îmbina elemente din lemn masiv și piatră, aerul curat de munte și imprejurimile fac din această pensiune o locație perfectă pentru odihnă, în intimitate.

Dacă sunteți sătui de forfota și stresul orașului, vă puteți relaxa citind o carte pe șezlong sau în hamac, făcând o binemeritată baie de aer și soare, iar seara puteți savura un pahar de vin pe terasă, într-o companie plăcută.

Datorită stilului aparte al cabanei, dormitoarele nu sunt identice, dar toate dispun de aceleași facilități ( baie proprie, TV, minifrigider, internet wireless) și, nu în ultimul rând, fiecare are o panoramă deosebită în funcție de orientare.

Aici, în Apuseni, găsiți locul ideal dacă sunteți pasionați de drumeții montane, dar și dacă doriți o aventură pe munte cu bicicleta, atv-ul, motocicleta enduro sau mașina 4×4.

ARIEȘENI se află la limita celor trei județe ( Alba, Bihor, Cluj) care formeaza parcul natural.

Pe parcursul ultimilor 20 de ani, comuna ARIEȘENI a trecut de la a fi o simplă localitate liniștită cu putini locuitori, majoritatea ocupându-se cu mineritul și exploatarea pădurii, la o adevarată destinație turistică, însă, fără a avea statutul de stațiune.

Astfel, s-a mărit baza de cazare, construindu-se numeroase case de vacanță și pensiuni, mai ales după anul 2005.

Apusenii sunt destinația împătimiților de sporturi alpine.

Alpinismul, mersul pe zăpadă (snowshoeing), schiul sunt doar câteva din multitudinea de sporturi cu care regiunea îi atrage pe turişti.18

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe cele trei pârtii de schi din ARIEȘENI – VÂRTOP. Pârtia Piatra Grăitoare este recent construită, are o lungime de 1600 m și este dotată cu telescaun.

O scurtă ieșire prin împrejurimi la cules de fragi, afine, zmeură, mure sau ciuperci, o plimbare cu bicicleta sau o excursie până la Cascada Vârciorog vă vor încărca bateriile pe termen îndelungat. Toate acestea vă pot garanta o ședere relaxantă, reconfortantă și, cu certitudine, vă vor convinge să reveniți.